Hallo, leuk dat je me beter wil leren kennen!
 
Ik ben Sabine Theeuwes en van oorsprong schoonheidsspecialiste met diverse certificaten voor de behandeling van acne, huiddiagnostiek, ingrediëntenleer en cosmeticakennis voor gevorderden. Sinds 2015 ben ik mij gaan specialiseren in de gezondheid van de huid en huidtherapie, waarbij mijn persoonlijke frustratie de grootste drijfveer was. Vroeger had ik last van clownseczeem, een chronische huidziekte die mijn gezicht ontsierde. Ik weet daardoor hoe een huidprobleem je leven kan domineren, je levenskwaliteit kan bepalen en je zelfvertrouwen kan aantasten. Maar ik weet ook dat er een oplossing bestaat voor diverse huidproblemen!
 
Tussen de huisarts en de dermatoloog was er een belangrijke missende schakel, die ik als huidtherapeute heb ingevuld. De patiënt kan sneller terecht en de overbezette dermatoloog wordt ontlast en kan zich richten op de zwaardere huidproblematiek. Met mijn unieke werkwijze in België kijk ik verder dan alleen de symptomen, ik pak het huidprobleem aan bij de kern. Ik werk niet met antibiotica of dure, vaak ongezonde crèmes, maar kijk wat de huid nodig heeft op het gebied van voeding, beweging, verzorging en producten. Via grondige huidanalyses achterhaal ik de oorzaak van het probleem, om vervolgens de huid de behandeling te geven waar het zo hard om vraagt. Ik denk mee met de klant, raadpleeg diverse bronnen en ga op zoek naar de juiste oplossing. Ik volg het gehele proces nauw op door middel van nabehandelingen, zodat een huidverbetering op langere termijn kan worden gerealiseerd. Een uitgebreide kennis op vlak van ingrediëntenleer en een constante bijscholing vormen daarbij een belangrijke basis.
 
Tijdens een behandeling staat persoonlijke aandacht centraal. Een huidprobleem kan verstrekkende gevolgen hebben voor het zelfbeeld en –vertrouwen. Veel klanten schamen zich voor hun huidprobleem. Daarom is het des te belangrijker om 1-op-1 te werken en de klant op die manier een vertrouwde omgeving bieden om het huidprobleem bespreekbaar te maken. Van mijn kant kan je dan ook een eerlijk advies verwachten. Ik verwijs door naar een dermatoloog indien dat nodig is en start geen behandeling die geen resultaat zal opleveren. Daarbovenop vind ik het zeer belangrijk om klanten bewust te maken van de gevolgen die het gebruik van verkeerde producten met zich meebrengt. De huid is het grootste orgaan van de mens en verdient de juiste zorg en aandacht. Door ze gezond te maken, zal ook de klant terug stralen, vanbinnen en vanbuiten!

OVER IDUNA

Mijn naam is Sabine  Theeuwes en ik woon met mijn vriend en zoontje en dochtertje in Turnhout. Ik ben schoonheidsspecialiste, met certificaten voor de behandeling van acné, huiddiagnostiek en veel meer.